Skillnaden med reflexskärm.

Nu kommer inlägget jag lovat.
Lillasyster fick vara modell 10 min innan hon skulle med bussen, vilket då innerbär att bilderna är tagna på några minuter och inte så genomtänkta haha, men man ser i alla fall skillnaden och det är ju det jag vill ha fram :)
Reflexskärm har man mestadels vid porträtt fotografering. Man har det för att få bort skuggorna som lätt blir då ljuset oftast faller på halva ansiktet och inte på hela. Att använda en reflexskärm innerbär att man tar ljuset från den motsatta ljuskällan och reflekterar det med hjälp av reflexskärmen mot motivet.
Olika färger: Reflexskärmarna finns i olika färger, jag har silver & vit, det finns också Guld & vit, Guld & silver, Silver & svart och en hel del fler färger. Det finns också 5 i 1 vilket innerbär t.ex guld,vit,silver,svart & grå. På de reflexskärmarna är det liksom den nedan, 2 sidor. Fast på de kan man dra av sidorna och så kommer de andra färgerna fram.
UTAN REFLEXSKÄRM:



Här kommer fint fönsterljus ifrån modellens högra sida, men ljuset når bara högra delen av ansiktet och därför blir vänstra delen väldigt mörk.
MED REFLEXSKÄRM:



Här kommer fortfarande fönsterljus från den högra sidan. På vänster sida har hon nu en reflexskärm som reflekterar fönsterljuset till hennes ansikte så att även vänster sida blir belyst.
SÅ HÄR SER DET UT:
Det ger en markant skillnad och det är helt klart värt att investera i !
Hoppas att det gav er lite mer inblick i hur det fungerar! :)
Reflexskärmen ovan är 60cm i diameter och kostar 179:- på Tvspelsweb.se
Kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0