"Mitt första fotojobb"

Idag när jag kom hem från prao,n så frågade mamma om jag ville ha ett jobb?
Och vad svarar man på det?
"Ah om det inte är jobbigt?" Nej, kanske inte det smaratset svaret, men typ "ja tack"
Och jag är riktigt taggad inför det! :)
Jag ska foto Vår/sommarbilder åt FinaFrisör i Tenhult Som hon ville ha i sitt skyltfönster :)
Det ska bli riktigt kul faktiskt! Så har börjat lite smått idag, men måste ha lite fler ideér tror jag, så har ni några så får ni gärna lämna en liten fin kommentar :)


KRAM,VINNAREN!

Vinnaren av fototävlingen, länk på facebook och smycke från juveliasmycken.se blev Nr, 1.

www.canonflicka.blogg.se

Grattis! :) Mejla mej på fotobyolivia@hotmail.com för att skicka dina uppgifter.

Tack alla ni andra som vart med och tävlat! :)

KRAM,

Forest is the reality, sky is your dream.
Andrea Jonsson.Once beauty, always beauty.

Jag har varit borta sen i torsdag och har därför inte uppdaterat som någon frågat efter, sen var det någon som kommenterade det där med att jag borde kolla upp ip-nummerna igen... Men om man läser inlägget ang. ip-nummer så skrev jag att jag tar bort dem som jag ser är "falska" innan jag räknar ihop rösterna! :) Och jag räknar nog ihop rösterna i morgon tror jag, har inte mer tid just nu. Så ni kan fortsätta rösta, men snälla gör det ärligt!


I morgon börjar prao:en och det ska bli riktigt spännande! Hoppas på att få lära mej mycket! :)

Tänkte visa lite bilder från i torsdags på min kusin Andrea:


Fototävlingen - 3 finalister.

Nu har min bästa kompis Alma Valt ut 3st bidrag som hon tyckte var bäst. Så nu är det er tur att rösta på den ni tycker ska vinna ett kamerasmycke ifrån juveliasmycken.se.

Gör såhär:
Man får endast rösta 1 gång per bidrag! Men vill du rösta på flera av bidragen så får du självklart det.
Man får rösta på sig själv 1 gång :)
När du röstar, skriv "jag röstar på" och så bidragets siffra!


Så sätt igång och rösta! Röstningen avslutas på tisdag någon gång. :)


Bidragen man kan rösta på:

1.


www.canonflicka.blogg.se
2.www.emmahansson.bloggplatsen.se

3.www.idaandherlife.blogg.seDet var de bidrag Alma valde ut :) 
Tack till alla er som var med! :)
Kram,
 

Prao.

Det är grymt hur bra påsklovet har startat! Strålande sol och 19 grader i skuggan, det är inte fel! I morgon ska jag vara med Världens finaste Alma, på torsdag ska jag upp till Kusinerna och mormor & morfar.  Där har jag Lovat att fota Andrea, vilket ska bli super kul och jag är taggad till max! På fredag drar bara jag & jullan vidare upp till Avesta för att träffa 2 helsköna brudar som vi ska fira påsk med, U N D E R B A R T !
Vi kommer hem på måndag och på tisdag är dag 1 av 2 veckors prao på Studio Dittmer.

Love The Life For The Moment ♥

Visar 2 stycken oredigerade bilder på 2 härliga tjejer!
Not alone, just a friend.


Closer but still so far away.

little superman with great expectations.
everything has changed but you remain...


Mamma ♥
Det är du så får mej att inte ge upp när det är som tuffast, det är du som uppmuntrar och styrker när jag helst vill släppa allt och falla, det är du som kramar mej när tårarna faller. Du finns verkligen alltid där och jag kan prata med dej om allt.

Jag älskar dej!

On the hard ground.

Frågor & Svar.

Jag har fått ett par frågor, från 2 olika anonyma som jag tänkte besvara :)
Okejj, det är väldigt svårt att se vad det står så jag skriver av den haha,

Fråga:
"Hej Olivia!
Jag undrar en grej!
Redigerar du dina bilder efter att du tagit dem eller lägger du på efekt på kameran?
KRAAM"


Svar: Hej! Det mesta redigerar jag efteråt i photoshop CS5, men jag brukar ändra lite färger i bilderna redan i kameran :) Men jag redigerar dem helst efter.
KRAMFråga 2:Svar:
Tack :) Joo visst kan jag det, ska ta fram en del gamla bilder ifrån hårddisken så kan jag visa! :)Mirro image


Not fair enough.Alice in wonderland,

Här kommer en liten egen version av Alice i underlandet... ;)


Strange black.
Snövit.

Idag var vädret stålande och jag, Anna & Alma hade en typ fotodag! Jätte mysigt, och dem är så grymt duktiga! :)
Vi körde lite Sago Tema, på några bilder...

You can save it with a smile...

Igår var jag med världens finaste Malin. Fotade henne lite, faktisk på samma ställe som jag fotade henne på allvar för första gången, Sån skillnad! Kan lägga ut en nu & då bild sen...

Kram5 saker ni inte visste om mej...

Jag har blivit utmanad av www.canonflicka.blogg.se att skriva 5 saker om mej själv som ni inte redan visste, sen ska jag utmana 5 nya bloggläsare :) Vissa av er som läser bloggen och känner mej vet säkert redan en del av det här.

* Jag är laktosintollerant.* Jag tar åt mej av allt (negativt), även om det någon sa inte alls handlade om mej...* Jag har en lillebror som har bott i vår familj sen han var 10 månader, han är fosterhemsplacerad och jag älskar honom precis lika mycket som om han vore min biologiska bror!♥* Jag tror på Gud , och jag hatar kommentaren "Men hallå, så kan väl inte du göra för du är ju kristen?!" Jag kan väl göra precis som alla andra? Den enda skillnaden är att jag har en tro?* När jag gick i 7:an hade jag panikångest över skolan. Så fort jag kom dit forsade tårarna utan att jag kunde hjälpa det, benen skakade och till slut kunde jag inte gå, jag darrade och kunde inte andas kontrollerat... Så jag var hemma väldigt mycket ett tag. Vi hade kontakt med psykolog och massa. Men det jobbigaste av allt var nog att ingen av kompisarna förstod, inte ens dem närmaste. Det är nästan helt bra nu, fast det finns de gånger som är svåra t.ex små enkla saker som att stå själv och betala i affären, gå själv på stan, kolla folk i ögonen eller räcka upp handen i klassrummet. Men det är sånt som jag kämpar med varje dag och även om det inte alltid syns så finns det fortfarande...
Det var 5 saker ni kanske inte visste om mej haha ;)
5 stycken bloggare jag utmanar: Julia, Elma, Gabriella, Elsa & Melina

Då & Nu...

HAHAHA jag dör lite grann här när jag sitter och kollar igenom mina gamla bilder... Det är ju tack vare dem man ser sin utveckling. T.ex de här bilderna, de är tagna på exakt samma ställe fast med 11 månaders mellanrum, dock 2 olika modeller. Men det är så stor skillnad det bara kan bli.

TAGEN FÖR 11 MÅNADER SEN:

Röda ögon, väldigt långt ifrån, jätte konstigt ljus man kan rabbla upp en rad många "fel"...TAGEN FÖR 2 DAGAR SEN:


Det är verkligen en enorm skillnad... Och det är så sjukt kul att se hur mycket teknik och saker man kan lära sig på nästan 1 år, och ändå är jag låååångt ifrån kunnig på det här!

Jätte kul skillnad! Har också sett en stor skillnad på de olika människor jag fotat "då & nu" hur de utvecklas som modeller (:

Tävlar hos Emelie Ohlsson.

Hej söta ni! Jag är med och tävlar hos fina Emelie om en webbkurs. Klicka HÄR för att komma till hennes kurssida, med massor av bra kurser som du enkelt kan gå hemmifrån. Vill du också vara med och tävla så klickar du HÄR och kommer till Emelies tävlingsinlägg :)

Kram,Can´t find the way out.


Lovely.


Favourite of the day.When the world fall apart.


Beauty.

Eftermiddagen har jag tillbringat bakom kameran, helt underbart! Jag har fotograferat min lillasyster denna gången, vi hade en liten fotosession. Det är så grymt kul att se hur hon växer framför kameran för varje gång! Jag ska visa er några kort "då&nu" på henne någon gång.

Gör din egna reflexskärm.

Här kommer ett litet tips på hur du kan tillverka din egna reflexskärm. Den kanske inte blir så vacker till utseéndet men den funkar garanterat!
Det du behöver är: Kartongbit (som kan vara rund men i det här fallet är den rektangulär haha), Tejp, aluminiumfolie  och möjligtvis en sax.
Om du har en ganska tunn kartong så vik den gärna på mitten så att den blir lite stadigare. Tejpa sedan ihop den så att den håller sig.
När du har gjort det så börjar du vira runt aluminiumfolien om kartongen. Ett varv räcker och se till att du har den glansigaste sidan utåt. Tejpa en ihop aluminiumfolien så att den sitter fast.
Fäst även aluminiumfolien med tejp, så att den sitter fast.
KLART!
Så har du skapat en liten provisorisk sak, men den funkar hyffsat bra.

Här kommer en bild tagen med egentillverkad reflexskärm, tyvärr är bilden tagen för över ett halvår sen och är väldigt sne haha, men ni får stå ut:
Man ser i alla fall att ljuset faller hyffsat jämt över hennes ansikte.
Enkelt och provisoriskt, men det är väldigt kul att testa! Gör en egen, eller om du kanske redan har en, och testa dej fram, det är så man lär sig bäst! :)

Skillnaden med reflexskärm.

Nu kommer inlägget jag lovat.
Lillasyster fick vara modell 10 min innan hon skulle med bussen, vilket då innerbär att bilderna är tagna på några minuter och inte så genomtänkta haha, men man ser i alla fall skillnaden och det är ju det jag vill ha fram :)
Reflexskärm har man mestadels vid porträtt fotografering. Man har det för att få bort skuggorna som lätt blir då ljuset oftast faller på halva ansiktet och inte på hela. Att använda en reflexskärm innerbär att man tar ljuset från den motsatta ljuskällan och reflekterar det med hjälp av reflexskärmen mot motivet.
Olika färger: Reflexskärmarna finns i olika färger, jag har silver & vit, det finns också Guld & vit, Guld & silver, Silver & svart och en hel del fler färger. Det finns också 5 i 1 vilket innerbär t.ex guld,vit,silver,svart & grå. På de reflexskärmarna är det liksom den nedan, 2 sidor. Fast på de kan man dra av sidorna och så kommer de andra färgerna fram.
UTAN REFLEXSKÄRM:Här kommer fint fönsterljus ifrån modellens högra sida, men ljuset når bara högra delen av ansiktet och därför blir vänstra delen väldigt mörk.
MED REFLEXSKÄRM:Här kommer fortfarande fönsterljus från den högra sidan. På vänster sida har hon nu en reflexskärm som reflekterar fönsterljuset till hennes ansikte så att även vänster sida blir belyst.
SÅ HÄR SER DET UT:
Det ger en markant skillnad och det är helt klart värt att investera i !
Hoppas att det gav er lite mer inblick i hur det fungerar! :)
Reflexskärmen ovan är 60cm i diameter och kostar 179:- på Tvspelsweb.se
Kram.

RSS 2.0