Svar:

Fick en fråga, som jag fått förut också, så svara på den nu så gott jag kan. 
 
Fråga: 
Hej! I oktober fyller jag år och jag önskar mig en system kamera. Lite osäker på om jag vill kunna filma med den också, inte helt säkert... 
Men jag undrar vilken typ av kamera och objektiv man ska ha? Till ett bra pris.? 
Du kanske kan visa upp några eller så.. Skulle vara super schysst :) 

Fin blogg !
 
Svar: 

Jag själv har ju Nikon och kan därför inte så mycket om de andra märkena men om vi tar Nikons kameror så
(priserna är från Siba.se)
 
D3000: En bra kamera med många olika funktioner för dej som kör på Autoläge. 10,2 megapixel. Högsta ISO 3200.
Pris: c:a 2 990:-
 
D3100: En bra och lätt kamera som också den har många bra funktioner för dej som kör på Autoläge. Filma i full HD. 14,2 megapixel. Högsta ISO 3200.
Pris: c:a 3 990:- 
 
D5100: En lite mer avancerad kamera. För dej som kör på manuell funkar den bra men den funkar absolut lika bra för dej som kör på autoläge också! Filma i full HD. Vinklingsbar LCD-skärm. 16,2 megapixel. Högsta ISO 6200. 
Pris: c:a 5 290:- 
 
Det är nog dem enklare kamerorna jag kan rekomendera och som jag känner folk som har. 
 
Sen ang. Objektiv så får man oftast med 18-55mm 3.5 och det är absolut ett objektiv som funkar bra till det mesta. Sen kanske det kan vara kul med lite längre zoom och då finns Sigma 70-300 för c:a 1 179:- väldigt billigt, sen såvida det är bra eller inte så har jag ingen erfarenhet av just det objektivet. Men Sigma är ju ett rätt känt märke så på så sätt tror jag absolut att det är bra! 

Men mitt favoritobjektiv är ändå Nikon 50mm 1.8. Helt underbart! Och finns för runt 1700:- 

Lycka till! :) 

 
Min egen kamerautrustning  ↓
 

Redigering

Hade inte så mycket att göra idag så jag satte mej framför datorn och tänkte redigera lite bilder ifrån semestern. Men så blir det ju som vanligt samma redigering på alla bilder. Och visst, man hittar ju sin nisch och det är ju lite det som är grejen idag, att sätta sin egen nisch på sina bilder. Det är liksom det som ska "spegla dej själv" i bilderna. Men ibland kan det vara kul att testa något annat. Och med photoshop finns ju så oändligt många möjligheter. Så jag gick in på www.photoshoprecept.se (superbra tips!!!) och letade efter lite nya redigeringsknep som jag testade på några utav bilderna ifrån Öland. 

Vilken redigering tyckte ni bästa om? 
 
 
 

RSS 2.0